• Kloosterlaan 1, Lage Vuursche
  • 035-666 8248

Kastanjehof = familie.

Wat een prachtig dorp is Lage Vuursche! Of je nu vanaf Baarn of Hilversum binnenkomt; de weldadige rust ruist door de boomtoppen. Afgezien van dat hoge hek met camera's om de royale woning van een GN'r (Geliefde Nederlander), heerst er een gemoedelijke, wat Gooise, maar vooral gezellige sfeer. Een volgende keer bezoeken we wellicht ook even het prachtige, veel gefotografeerde, begraafplaatsje maar nu rijden we meteen door naar de bestemming.

Ik parkeer mijn cabriootje onder de kastanjebomen en overweeg het dak te sluiten, maar zie ervan af. Geen wolkje aan de lucht. Het enige risico zou een vallende kastanje kunnen zijn, maar dat is familie.

We zoeken een mooi zonnig plekje op het terras van de Kastanjehof en even later zet een vriendelijke dame twee gulle glazen Sauvignon Blanc voor ons neer. We klinken beheerst om niemand ongerust te maken en wachten vol vertrouwen op de bestelde biba's. Acht stuks, met mosterd; een eerste levensbehoefte.

Het is een vredig plekje; zelfs de rondzoemende bijtjes overwegen geen moment ons lastig te vallen. De uitbaters blijken beginnende bijenhouders te zijn en na het volgende glas besluiten we snel terug te komen voor een salade geitenkaas met kastanje(hof)honing.

Ik reken af en bij de auto aangekomen liggen er inderdaad twee prachtige kastanjes op de achterbank. We laten ze liggen als aandenken, en als geheugensteuntje om hier snel terug te komen.

Willem van Kastanje, september 2018

Willem van Kastanje, want het is familie*gepubliceerd met toestemming van de auteur

Reservering

Reserveer een tafel

Secured By miniOrange